zeilen met bemanning trainingen leiderschap communicatie samenwerken Waddenzee IJsselmeer Noordzee Atlantische Oceaan Canarische Eilanden

Dagtochten

Je kunt met ons meezeilen op Waddenzee en IJsselmeer, vanuit Harlingen of bijvoorbeeld vanuit Makkum of Enkhuizen. El Galante is vanaf mei ’18 weer terug in Nederland. Als je wilt, kun je nu al boeken voor een tocht.

Aan boord van El Galante gaan maximaal acht gasten mee.

Mooi voor een teamuitje, familie, vrienden of vriendinnen. Zeilervaring is niet nodig. Je mag meehelpen aan boord, je mag ook gewoon lekker in de kuip of op het dek genieten.

Dag € 695
Halve dag € 395

Prijzen zijn inclusief koffie/thee, lunch, versnaperingen en afsluitend een borrel met hapje.

Wil je niet met een groep maar alleen opstappen? Kijk dan op onze agenda voor geplande data. Naast de gewone opstapdagen bieden we in 2018 ook stiltetochten aan.

Voor vragen kun je het contactformulier gebruiken. Je kunt natuurlijk ook mailen (info@elgalante.nl) of bellen/appen (+31 6 523 82 245).

Contactformulier

El Galante Spanje zeiltochten Atlantische Oceaan Canarische Eilanden zeilen met bemanning teamtraining leiderschap communicatie samenwerken

Meerdaagse tochten

Wil je met je team, familie of vrienden naar Terschelling of Vlieland, of het IJsselmeer op en naar Hindeloopen, Stavoren of Enkhuizen, dan kan dat natuurlijk. Neem contact met ons op zodat we kunnen afstemmen en een mooie meerdaagse tocht kunnen plannen.

Voor als je niet met een groep wilt komen maar alleen, hebben we in 2018 tijdens het Pinksterweekend een driedaagse naar Terschelling en/of Vlieland gepland. Je stapt zaterdags rond 11u aan boord. In de middag varen we naar Terschelling of Vlieland. Zondag is een vrije dag op het eiland en op maandag varen we terug naar Harlingen. We zijn dan waarschijnlijk halverwege de middag weer in Harlingen zodat je rond een uur of vier weer richting huis kunt gaan. De prijs voor dit evenement is € 295 per persoon. De prijs is inclusief koffie/thee, lunch, versnaperingen en afsluitende een borrel met hapje.

Bij meerdaagse tochten is de prijs inclusief logies, verblijf, havengeld, opgemaakte bedden en ontbijt.

Verblijf aan boord

Het is goed om te weten dat de ruimte aan boord, in tegenstelling tot moderne jachten, beperkter is.

El Galante is 45 jaar geleden gebouwd voor chartering, in een tijd waarin luxe nog een heel ander begrip was. Het was de tijd dat men voor het eerst solo non-stop rond de wereld poogde te zeilen en de thuisblijvers zich afvroegen of de mens hiertoe wel geschikt was.

Er is in het ontwerp van de boot optimaal aandacht besteed aan zeewaardigheid en comfort op zee in de zin van hoe een boot zich op de golven gedraagt.

Praktisch

Je slaapt in een smalle zeekooi en douchegelegenheid voor gasten is in de havens. Je neemt zelf handdoeken mee. Keukenlinnen is aanwezig. Net zoals reddingsvesten. Mocht er veel op de motor gevaren worden dan is dit exclusief en wordt dit via de boordkas verrekend, net als de 'warme maaltijd'. Tickets en transfer zijn voor eigen rekening.

Op meerdaagse tochten en buitenlandtochten nemen we maximaal vier gasten mee. Zes tot acht personen is zeker mogelijk. Alleen dan in overleg en wanneer het bekenden van elkaar zijn.

El Galante pdf-presentatie

zeilen met bemanning trainingen leiderschap communicatie samenwerken Waddenzee IJsselmeer Noordzee Atlantische Oceaan Canarische Eilanden

Buitenlandtochten

Ook op onze buitenland reizen is het mogelijk mee te zeilen. Bij de Canarische Eilanden, de Azoren, Zuid Engeland of Spanje bijvoorbeeld. Wanneer er data gepland staan, maken we dat natuurlijk ook hier en via Facebook kenbaar.

Kijk op VesselFinder voor onze actuele positie en neem contact met ons op om te horen wat onze reisplannen zijn en wat er mogelijk is.

De prijs per persoon voor een week is € 695. Inclusief koffie/thee, lunch, versnaperingen, logies, ontbijt, havengeld en opgemaakte bedden. Warme maaltijd en veel motoren gaan via een boordkas.

Kennismaken

Wil je eerst kennismaken? Je bent van harte welkom aan boord of aan de Wijde Steeg Grou (hartje Friesland).

El Galante

El Galante is de 19e Gallant 53. Met een lengte van 16m en een breedte van 4m is het een rank schip. Ze snijdt door het water. Het polyester is ongekend dik, haar gewicht bedraagt 20 ton en door het zelf-oprichtende principe is het een erg veilig schip. El Galante houdt het in zwaar weer langer vol dan haar bemanning.

Type schip

Voor de zeilers onder ons, El Galante is een klassieke S-spant met balansroer. Het ontwerp is van E.G. van de Stadt en de Gallants werden gebouwd bij Southern Ocean Shipyards UK tussen 1967 en 1973. Een in serie gebouwd schip van polyester. Het eerste polyester ontwerp welke een Lloyd’s onderscheiding won voor ‘excellence in design and construction’.

De actuele positie van El Galante vind je via de site van VesselFinder
Onze reisverhalen lees je in het Blog
Soms maken we filmpjes. Die plaatsen we op YouTube