Wat

Leiderschap, communicatie en samenwerken

Nergens is het resultaat van onduidelijke communicatie zo duidelijk merkbaar als aan boord. Geen team, geen bedrijf vaart wel bij vage communicatie, bij te individualistisch gedrag en bij onvoldoende helderheid en leiderschap.

Overal waar mensen werken, werken zij (min of meer) samen. Het ene team en bedrijf doet dat wat gemakkelijker dan het andere. Dat heeft met persoonlijkheid, mentaliteit en ervaring te maken. Communicatie is onmisbaar in samenwerking en het bereiken van resultaat.

Wij geloven dat je communiceren en samenwerken kunt leren, individueel maar ook als team. Het gaat daarbij niet alleen om vaardigheden, om kunnen. Willen en doen zijn minstens zo belangrijk.

Aan boord

  • Leer je door te doen en door feedback te geven en ontvangen
  • Worden taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden duidelijk en kan er een vertaalslag naar de praktijk worden gemaakt
  • Is het mogelijk om te werken met de Belbin teamrollen of met de LEAN teamscan
  • Kunnen we aandacht besteden aan communicatiestijlen en de kernkwadranten van Ofman
  • Kunnen we aansluiten bij eerdere trainingen en/of tests.

Veel gebruikte tests zijn bijvoorbeeld DISC of het MDI profiel. In de kern vertellen veel communicatie/gedragsanalyses hetzelfde. Wanneer je als team je kwetsbaar durft op te stellen, kan met eerdere inzichten een volgende stap gezet worden.

Ik ben benieuwd. Neem contact met mij op.

El Galante zeiltochten team trainingen leiderschap communicatie samenwerken

Waar en wanneer

Waar

Voor trainingen is de opstapplaats in principe Harlingen.

Harlingen kent de dynamiek van eb en vloed. Dat we rekening moeten houden met het getij maakt het extra uitdagend. En Harlingen ligt natuurlijk gunstig voor meerdaagse trainingen waarbij we Vlieland of Terschelling bezoeken. In overleg is het mogelijk om op het IJsselmeer te zeilen.

Slapen kan aan boord, met maximaal acht personen is het volle bak. Voor sommige teams zeker een uitdaging. Een hotelkamer met eigen douche en toilet is natuurlijk luxer. En na een dag hard werken,mag dat ook best.

Auto’s kunnen in Harlingen betaalbaar en op loopafstand geparkeerd worden.

Mocht je nu met je team echt 'out-of-the-box' willen en in het buitenland willen boeken, klik dan hieronder op de button om te kijken waar El Galante zich bevindt.

Wanneer

Dat is geheel aan jullie. Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we de agenda’s naast elkaar kunnen leggen en een training op maat kunnen samenstellen.

Bij wind van meer dan 6bf spreken we van overmacht en plannen we een andere datum.

Wat kost zoiets

De prijs is afhankelijk van de wensen. Wij maken een training op maat. Als richtlijn kun je uitgaan van € 1450 per dag exclusief btw (ochtend + middag). Dit is inclusief lunch, koffie/thee en een borrel. Om iets meer tijd te hebben, kun je denken aan drie dagdelen, bijvoorbeeld van 9.30 - 19.30 uur of een tweedaagse met overnachting op Vlieland of Terschelling. Er is veel mogelijk. Daarom stemmen we aanleiding, te bereiken doel en wensen graag persoonlijk af.

Zeiltochten met El Galante

Waarom

Waarom zou je nu met je team aan boord stappen voor een training? Niet iedereen is gecharmeerd van zeilen. Toch is dat misschien wel één van de aspecten die de kracht van zo'n training vergroten. Je stapt uit je comfortzone en stapt allemaal in hetzelfde schuitje. Je zit letterlijk dicht op elkaar. Iedereen is gelijk en niemand kan terugvallen op wat bekend is.

Wat levert het op

  • Meer kennis, inzicht en begrip voor elkaar.
  • Betere samenwerking.
  • Verdieping.
  • Anders kijken naar jezelf en je team.
  • Meer rust in het team.


Wat zeggen anderen

“Het was een superbeleving! Los van de ambiance van de boot; ook een heel gastvrij schipperspaar! Ik kreeg binnen korte tijd al een soort thuisgevoel, vergelijkend met zoiets als bij je ouders logeren (die je altijd zullen waarderen om wie je bent). Geweldig! Geweldig!” Rika

“Het was een plezierige samenwerking. Een volgende keer, die komt er wat mij betreft ook. Ik wil jullie bedanken voor de manier waarop jullie mij hebben ontvangen, persoonlijk en open! Vanavond een vervolgbijeenkomst gehad met de teamleiders. Wat een verrassing, een ander team, open communicatie, ander elan.” Hein (boekte als extern trainer El Galante)

“Nou er is wel een heel stuk rust gekomen. Iedereen weet ongeveer waar hij staat maar het belangrijkste is dat we hebben uitgesproken wat ons doel is en dat we van elkaar accepteren dat er verschillende manieren zijn om daar te komen! Natuurlijk zijn er nog wel ergernissen over en weer maar die maken we vooralsnog goed bespreekbaar. Dus het is zeker niet voor niets geweest! Ik heb, nogmaals gezegd, enorm genoten van het zeilen en jullie input en misschien tot ziens!” Freek


Ja, ik wil graag meer informatie.